Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel.com

Wereldreisattracties en gratis reisgidsen door DelaatTravel.com? De rivier de Theems stroomt dwars door het hart van het centrum van Londen en biedt een dramatische achtergrond voor de beroemde skyline van de stad met bezienswaardigheden langs de oevers. Loop langs de rivier van Westminster naar Tower Bridge en je passeert Londense iconen zoals de London Eye, Big Ben, de Houses of Parliament, de Tower of London, St Paul’s Cathedral, Southbank, Shakespeare’s Globe en de London Bridge.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Lezen meer details bij gratis reisgidsen.

Beste attractieparken ter wereld: PortAventuraGa jij binnenkort naar Spanje en verblijf je aan de Costa Dorada? Reis dan zeker af naar Salou. Niet (alleen) voor het bruisende nachtleven, maar in de eerste plaats voor PortAventura. Dit themapark is het grootste themapark van Spanje en behoort tot de top 10 van best bezochte attractieparken in Europa. Het park, dat feitelijk een water- en attractiepark in één is, bestaat uit zes verschillende werelden. Elk thema is zorgvuldig doorgevoerd in attracties, restaurants en winkels. Maak kennis met de mediterrane wereld in Mediterrània, overwin het gedender van een vulkaan in Polynesië, behaal topsnelheden van 110 km per uur in de Dragon Khan in het Chinese themagebied, maak een vrije val in Mexico en trotseer wilde attracties in het Amerikaanse Far West. Voor de allerkleinsten is er SésamoAventura, waar ze kennis maken met alle Sesamstraat-figuren.

De stad Lille wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Deze stad ligt vlak bij de grens met België en heeft ook heel wat bezienswaardigheden die grotendeels in het gezellige historische centrum zijn gelegen. Een wandeltocht is ideaal om de stad te verkennen, boek hier je begeleide stadswandeling vanaf €11! Zo kan je er rondwandelen tussen de historische gebouwen en een bezoek brengen aan de Notre Dame de la Treille kathedraal, het Hospice Comtesse en het Hôtel de Ville met het Belfort. Lille staat ook bekend om het heerlijke lokale gebakje ‘merveillieux’, dat moet je zeker eens proeven! Rennes is de hoofdstad van de provincie Brittannië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om de verschillende vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen die er bewaard zijn gebleven, ondanks dat een groot deel van het historisch centrum in de 18de eeuw in vlammen opging.

Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes! De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in de stad helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd. Lezen extra info bij https://delaattravel.com/.