Bäst rankad hälsoråd från Farshid Sistani läkare

Utmärkt hälsoråd med Farshid Sistani Läkare? De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt. Läs mer detaljer på Farshid Sistani Läkare.

Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Denna koncentrator är konstruerad med högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet, motstå stötar och blåmärken som kommer tillsammans med frekventa resor. Den eleganta designen och svarta färgen gör att den lätt smälter in i bakgrunden för ett mer diskret syresättningssystem. Bakgrundsbelyst LCD-skärm med färgad bakgrund gör det enkelt att övervaka och ändra inställningar. Kontinuerlig och pulsläge kan växlas mellan för mångsidig användning, för att tillgodose en mängd olika användarbehov. Denna koncentrator har den bästa batteritiden i sin klass med en konfiguration med två batterier som gör att du kan byta batterier medan maskinen fortfarande är igång utan förlust av syre. Dessutom presterar den bättre i fordon än de flesta konkurrenter, och erbjuder DC-drift på alla inställningar, plus kör och ladda upp till 2 LPM kontinuerligt och 4 LPM puls.